Ingeborg Bröcheler

UTF-8''Ingeborg%20Br%C3%B6cheler%20%28640x428%29De Nederlandse alt Ingeborg Bröcheler studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Akademie voordat ze zich toelegde op klassiek zang. Haar muziekopleiding volgde ze aan de Schumann Akademie, bij Jaap Smit. Op dit moment studeert ze bij Paula de Wit en Rosemary Joshua.

Als soliste was Ingeborg onder meer te horen in werk van Bach (Matthäus Passion, Johannes Passion, Weihnachtsoratorium, div. cantates), Pergolesi (Stabat Mater), Fux (Kaiserrequiem), Haydn (Missa in Angustiis), Mozart (Requiem, Vespers), Rossini (Petite Messe Solennelle) en Brahms (Altrhapsodie). Ze bracht liederen van Schumann (Frauenliebe und Leben), Elgar (Sea Pictures), Wagner (Wesendonck Lieder; bewerkte Henze-orkestratie) en Britten (A Charm of Lullabies, Muziekgebouw aan ‘t IJ). Onder leiding van Kenneth Montgomery vertolkte ze ‘Bradamante’ in Händels ‘Alcina’ (productie DNOA). Ze maakte deel uit van het talentprogramma van De Nationale Opera, en was te beluisteren in ‘Ariodante’ (Händel; productie DNO, co-productie Festival d’Aix-en-Provence; regie Richard Jones, Andrea Marcon/Concerto Köln; talentcover ‘Polinesso’). Dit voorjaar zal ze ‘Third Witch’ vertolken in ‘Theatre of the World’ (Louis Andriessen; productie DNO i.s.m. Holland Festival; regie Pierre Audi, Los Angeles Philharmonic (voorstellingen USA) / Asko Schönberg Ensemble (voorstellingen NL) o.l.v. Reinbert de Leeuw; wereldpremière 6/5/16 Walt Disney Concert Hall, Los Angeles).

Op de hoogte blijven? Zie www.ingeborgbrocheler.com en volg @Ingeborg_alt op Twitter!