Bas Kuijlenburg

Bas Kuijlenburg, bas-bariton, studeerde sociale wetenschappen, schoolmuziek en uiteindelijk solozang aan het Utrechts Conservatorium. Na zijn examen in 1992 vervolgde hij zijn lessen onder meer bij de Nederlandse bas Pieter van den Berg.  Al snel bouwde hij een uitgebreid concertrepertoire op met Bach’s passionen en cantates, Mendelssohn’s Elias, Vaughan Williams’ Five Mystical Songs‘ en Orff’s Carmina Burana als enkele hoogtepunten daaruit. Ook het recente Mirror of Perfection van Richard Blackford, najaar 2010 in de Westerkerk, maakte indruk.
Bij De Nederlandse Opera treedt Bas regematig op als freelancer in het koor en in kleinere ensemble partijen. In het ‘Artopera Wettbewerb 2013’ in Frankfurt am Main bereikte Bas een halve-finale plaats. Meer informatie op www.baskuijlenburg.nl