Ingeborg Bröcheler

UTF-8''Ingeborg%20Br%C3%B6cheler%20%28640x428%29

De alt Ingeborg Bröcheler studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstakademie voordat ze zich toelegde op klassieke zang. Haar muziekopleiding volgde ze aan de Schumann Akademie bij Paula de Wit. Op dit moment werkt ze met Elène Golgevit (Conservatoire National Supérieur de Musique) in Parijs. Eerder studeerde ze af aan de VU als bestuurskundige en criminoloog.

Recentelijk maakte Ingeborg o.a. haar debuut in Château de Versailles (Versailles, FR), in BOZAR (Brussel, BE), verscheen ze als ‘Présidente de Tourvel’ in Dangerous Liaisons (O2D, Nederlandse Bachvereniging), toerde ze door Nederland met Händel’s Messiah (Nederlandse Händelvereniging) en coverde ze de titelrol in Giulio Cesare bij Opera North (Leeds, UK). Eerder werkte ze reeds met Los Angeles Philharmonic en ASKO|Schönberg, met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Kenneth Montgomery, Cristian Curnyn, Andrea Marcon en regisseurs als Pierre Audi. Als concertsoliste is Ingeborg veelvuldig te horen, in werk van voor Bach tot na Britten. 

In 2020 maakt Ingeborg haar debuut bij het Orchestre National de Lille (Lille, FR) o.l.v. Jan Willem de Vriend.