Martha Bosch (sopraan)

Foto: Aisha Zeijpveld

Martha Bosch kreeg op jonge leeftijd zangles van Marjanne Kweksilber. Zij zette haar zangopleiding voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hein Meens en Sasja Hunnego. Daarnaast volgde zij lessen en masterclasses bij Margreet Honig, Johannette Zomer, Emma Kirkby, Nelly Miricioiu, Maarten Koningsberger, Udo Reinemann, Christiane Oelze en Ira Siff. Momenteel wordt zij gecoacht door Wout Oosterkamp.

Martha zong veelvuldig als soliste in de Matthäus Passion en Johannes Passion van Bach, Die Jahreszeiten van Haydn, het Gloria van Vivaldi, het Te Deum van Purcell, het Stabat Mater van Pergolesi, het Requiem van Faure en diverse Bach en Telemann cantates. Hierbij werkte zij samen met dirigenten als Jos Vermunt, Hein Meens, Piet Hulsbos, Cor Brandenburg, Chris Pouw, Jos van Veldhoven, Alfredo Bernardini, Wolfgang Lange en Paul Waerts.

Daarnaast is zij als professioneel koorzangeres verbonden aan Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman, PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken, het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker en de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven.

Ook werkte Martha mee aan verschillende operaproducties zoals “Bastien und Bastienne” van Mozart (Residentie Orkest, 2003), “Le Nozze di Figaro” van Mozart (De Nederlandse Opera Academie, 2007), “Les Aventures du Roi Pausole” van Honneger (Opera Trionfo, 2008), “Die Zauberflöte” van Mozart (International Belcanto Academy, 2012) en “L’Orfeo” van Monteverdi (Holland Opera, 2014).

Meer informatie op www.marthabosch.com

2 thoughts on “Martha Bosch (sopraan)

Comments are closed.