meezingen

Wilt u meezingen met het Westerkerkkoor, dan kunt u auditeren. Op dit moment zijn er vacatures bij de sopranen en de tenoren.

Onze manier van zingen

Voordat u zich opgeeft vragen wij u om te kijken of het Westerkerkkoor ook bij u past.

  • Onze ambitie is om te musiceren op het hoogst mogelijke amateurniveau. We zoeken ambitieuze en geschoolde (amateur)zangers, die goed zelfstandig een partij kunnen zingen en een goed muzikaal gehoor hebben.
  • Ons repertoire bestaat voornamelijk uit cantates en grote werken van Johann Sebastian Bach, aangevuld met andere religieuze koorwerken.
  • Repetities zijn op donderdagavond van 20 tot 22:15 uur.
  • Het aantal repetities voor een uitvoering is beperkt, dus koorleden moeten thuis de muziek instuderen. We verwachten van u dat u minimaal afwezig bent bij repetities en vrijwel alle uitvoeringen meemaakt.
  • Generale repetities voor avonddiensten zijn meestal op zondagmiddag voorafgaand aan de uitvoering. Voor ochtenddiensten (ca. 3 maal per jaar) is de generale meestal de dag ervoor en wordt u voor de uitvoering rond 9:00 uur in de kerk verwacht. Bij lange werken zijn er soms meerdere generale repetities.
  • Het Westerkerkkoor is geen projectkoor, dus u kunt zich niet opgeven voor één bepaalde uitvoering.
  • Uitvoeringen zijn vrijwel altijd binnen het verband van een kerkdienst.

Audities

Audities worden afgenomen door de dirigent in onze repetitieruimte. De auditie zal bestaan uit het voorzingen van iets dat u goed kent en heeft voorbereid, bijvoorbeeld een Bach-koraal of een kerklied. Neem – behalve uw eigen partij – eventueel ook een extra partij mee voor begeleiding op de piano. We verwachten van u geen volmaakte voordracht, het is meer bedoeld ter beoordeling van uw muzikaliteit en stemkwaliteit. Verder worden er wat stemoefeningen gedaan. U krijgt direct uitslag.

Voor inlichtingen of aanmelding voor een auditie kunt u contact opnemen via mail naar info@westerkerkkoor.nl.