Matthijs Mesdag (bariton)

Matthijs Mesdag heeft een veelzijdige carrière als oratorium- en operazanger die hem bracht naar Duitsland, België, Frankrijk, Finland, Engeland en Japan.

Na te zijn afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig, vervolgde Matthijs Mesdag zijn opleiding aan de ‘Britten Pears School for advanced musical studies’ in Aldeburgh, GB, bij Diane Forlano, Sarah Walker en Anthony Rolfe Johnson. Momenteel wordt hij gecaoched door  David Pittman Jennings te Parijs.

In het oratoriumvak heeft hij inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend. Hij zong reeds alle grote Bach-werken en veel Cantates, maar ook werken als de “five mystical songs” van Vaughan Williams of de “Polni Mse” van Martinu.

Tot de operarollen die hij uitvoerde behoren diverse wereld- of Nederlandse premieres zoals: Hans in EEN JOB VAN ONZE TIJD van Wim de Ruiter, Avvocatoin UN RE IN ASCOLTO van Luciano Berio, Zoroastre in SEMIRAMIS van André Cardinal Destouches en Oskar Leeflang in DIE FAHRRADSTANDOPER van Gustavo Trujillo. Ook zong hij de rol van  Parmenione in L’OCCASIONE FA IL LADRO van Rossini

Hij maakte deel uit van operaensembles  in Tan Dun’s opera TEA  in Tokyo en bij de De Nederlandse Opera, DIE SOLDATEN van Bernd Aloïs Zimmerman en RAAFF van Robin de Raaff, beide eveneens bij De Nederlandse Opera.

Hij maakte regelmatig deel uit van het ensemble ‘Music for awhile’ in Engeland o.l.v. Margaret Faultless, waarmee hij in Wiltshire (GB) de rol van Aeneas vertolkte in DIDO AND AENEAS van Purcell. Ook trad hij op met ‘Il teatro musicale Amsterdam’ o.l.v. Frédérique Chauvet en ‘Ensemble 88’ o.l.v. René Gullikers.

Sinds de oprichting in 1992 maakt hij als ensemblezanger en solist deel uit van het ‘Amsterdam Baroque choir’ o.l.v. Ton Koopman. Met dit ensemble is hij op CD te beluisteren als bassolist in Mozart’s ‘Krönungsmesse’ en  ‘Vesperae Solennes de Confessore’. Sinds 1994 verzorgt hij liederenrecitals voor de vereniging ‘Vrienden van het Lied’ in samenwerking met de pianist Vaughan Schlepp.

Meer informatie op matthijsmesdag.nl

One thought on “Matthijs Mesdag (bariton)

Comments are closed.