Rick Zwart (bas)

Bas-bariton, Rick Zwart, studeert op dit moment in Londen aan the Guildhall school of music and drama bij bariton Robert Dean, waarvoor hij ook een scholarship heeft gekregen. Hij volgde masterclasses bij oa Sir Thomas Allen, Tom Krause, Thomas Quasthoff, Margreet Honig, Roger Vignoles, Patricia McMahon, Claron McFadden, Ira Siff en is een scholar van het Britse ‘Samling Masterclasses’.

Voor Rick naar Londen verhuisde, studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij bariton Pierre Mak. In die tijd was hij meerdere malen te gast the Dutch National Opera Academy. Daar zong en speelde hij rollen als Supertintendant Budd in Britten’s ‘Albert Herring’, Publio in Mozart’s ‘La clemenza di Tito’ en Filiberto in Rossini’s ‘Il signor Bruschino’. Daarnaast was hij ook te gast bij Opera Studio Nederland waar hij de rol van Don Alfonso vertolkte in een productie van Cosi fan tutte.

Ook is Rick veel te gast, als solist, bij diverse koren in verschillende oratoria, zoals Mozart’s Requiem en mis in c-klein, Fauré’s Requiem, alle baspartijen in de passies van Bach en Rossini’s Petite Messe Solenelle.

Op dit moment is Rick voornamelijk bezig met het liedrepertoire. Onlangs was hij te horen tijdens het Oxford Lieder Festival met een programma omtrent Robert Schumann.

Meer informatie op www.rickzwart.com