Anne-Marieke Evers (mezzosopraan)

De mezzosopraan Anne Marieke Evers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith. Zij specialiseerde zich in muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland).

In Basel richtte zij samen met blokfluitiste Anita Orme Della-Marta het ensemble Grand Desir op, dat zich richt op laat-middeleeuwse en hedendaagse muziek. Het ensemble debuteerde in het Oude Muziek Festival Utrecht. In 2007 traden zij op in het Concertgebouw te Amsterdam, in Zwitserland en waren zij te gast bij het Spring Early Music Festival in Melbourne. In 2006 was Grand Desir een van de geselecteerde ensembles tijdens the International Young Artists Presentation in Antwerpen.
In juli 2009 won Grand Desir de publieksprijs in The York Early Music Festival Competition (UK). In november 2009 kwam hun eerste cd uit: Dance et Chanson en speelden zij een concertserie in het Netwerk Oude Muziek (www.granddesir.com).

Vanaf augustus 2005 tot juni 2008 was Anne-Marieke vast lid van het Groot Omroepkoor. Zij werkt als freelancer bij ensembles zoals de Nederlandse Bachvereniging en The Amsterdam Baroque Choir  o.l.v. Ton Koopman.

Anne-Marieke zong in de operaproducties Dido and Aeneas (Purcell) in de titelrol en in L’Enfant et les sortieleges (Ravel). Zij zingt veel oratorium: o.a. Bach, Mendelssohn, Handel. Anne-Marieke heeft een veelomvattend liedrepertoire, inclusief moderne componisten als Poulenc, Berio en Schoenberg.

Van augustus 2007-2011 woonde zij in Washington DC en werkte zij zowel solistisch als in koorverband met ensembles van The Washington National Cathedral, Washington Bach Consort, Bach Sinfonia, The National Gallery of Art en Opera Lafayette.

In april 2009 schreef zij in opdracht van de National Gallery of Art een kinderconcert bij de expositie City Scapes – Nederlandse steden in de 17e eeuw. In juni 2011 ontwierp en zong zij een familie concert voor de expositie rond werken van Gabriel Metsu m.m.v. Texas Children’s Choir met repertoire uit de Nederlandse 17e eeuw.