Myra Kroese (alt)

Myra Kroese is een veelgevraagde alt – mezzo solist. Haar warme maar krachtige stem komt zowel uit in Bach’s Mattheus Passion als in Verdi’s Requiem.

Ook in eigentijdse muziek mengt haar stem goed met uiteenlopende vocale en instrumentale combinaties. Haar flexibiliteit in ensemble zingen zorgt voor een perfecte balans in solistische kwartetten, zoals ze onlangs bewees tijdens de tournee van Frans Brüggen met het Requiem van Mozart.

Vrijwel vanaf het begin van haar studie werd Myra Kroese als solist gevraagd. Reeds op haar twintigste zong ze haar eerste Krönungsmesse, waadoor ze reeds op jonge leeftijd praktijk ervaring opdeed. Sindsdien werkte ze mee aan talloze uitvoeringen: de grote oratoria van Bach en Händel, maar ook werken uit latere perioden, zoals Negende Beethoven, Walpurgisnacht van Mendelssohn, Judith van Honneger, Poëme de l’amour et de la Mer van Chausson, Requiem van Verdi en vele andere werken.

Ze zong onder bekende dirigenten, o.a.: Jos van Immerseel, Phillipe Herreweghe, Reinbert de Leeuw, Frans Brüggen en Hans van den Hombergh. Myra Kroese werkt tevens met kleine ensembles als het Gesualda Consort en geeft liederen recitals. Ze studeerde zang aan diverse conservatoria, ondermeer bij Sophia van Sante en Marianne Dieleman. Privé volgde ze lessen bij o.a. Aafje Heynis, Horst Günhter en Jelle Draijer.