Talitha van der Spek (alt)

Foto Marjolein Lever
Foto Marjolein Lever

Mezzosopraan Talitha van der Spek studeerde zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Ze zong rollen bij o.a. De Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera, Opera Nijetrijne en Holland Opera. Als solist in oratoria werkt zij in Nederland en Duitsland met gerenommeerde musici en orkesten.

Momenteel zingt en danst ze in de gelauwerde voorstelling SOLAS van choreografenduo LeineRoebana, met wie ze eerder in de voorstellingen Merg en Light stond. Met dit gezelschap speelde ze in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Indonesië. Ze maakte jarenlang deel uit van Les Eléments, een barokensemble dat zich toelegde op Franse muziek. Ze zong met o.a. Claron McFadden en het Locke Consort en maakte cd’s met Camerata Trajectina en Barokensemble Eik & Linde. Ze zingt de titelrol in de kinderopera Assepoester, gebaseerd op muziek van Rossini, waarvoor ze ook de regie maakte en een deel van de teksten schreef.  Ze heeft een klezmerband, Maise, waarmee ze optredens door het land verzorgt. Momenteel is een nieuwe groep in oprichting: Pais. Dit ensemble legt zich toe op muziek van de troubadours uit de 12e en 13e eeuw en de invloed die hun muziek had op de muziek in de omringende landen. Pais streeft geen authentieke uitvoeringspraktijk na, maar een versmelting van stijlen: jazz, klassiek en wereldmuziek

Meer informatie op www.talithavanderspek.nl