Meet & greet voor donateurs groot succes

Op 5 november organiseerden het Westerkerkkoor en Ensemble ’t Kabinet speciaal voor donateurs een bijzondere avond waarmee zij de donateurs in het zonnetje zetten.
Tijdens dit ontvangst werd het repetitieproces inzichtelijk gemaakt en werd uitgelegd hoe een cantatedienst nu eigenlijk tot stand komt. Daarmee werd natuurlijk weer veel mooie muziek gemaakt.

Koor en orkest voerden tevens een korte cantate van Buxtehude uit. En musicoloog en zanger van het Westerkerkkoor Frans Wiering gaf een fascinerende uitleg over de verschillende notaties van een Bach cantate met de titel: Welke noten zingen we eigenlijk?
Kimball Huigens – de pianist die de repetities begeleidt – vertolkte een lyrisch pianowerk van Beethoven: Sonate opus 14 nr 1 in E major. En onder het genot van een hapje en drankje ontmoetten donateurs en musici elkaar en rondden de avond feestelijk af.
Donateurs waren enthousiast. Eén van hen reageerde: “Wat een heerlijke avond. En hoe belangrijk is het om deze muziek voor Amsterdam te blijven behouden!”