Mark Bonney

De tenor Mark Bonney woont in Londen en treedt op in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa. Zijn repertoire omvat onder meer Bachs Johannes en Matthäus Passionen en Hohe Messe, Händel’s Messiah en Acis & Galatea, Monteverdi’s Vespers uit 1610, Heinrich Schütz’ Johannes Passion (Evangelist), Schumanns Dichterliebe, en Vaughan Williams’ On Wenlock Rand. Recent voerde hij de rol uit van Aeneas in Purcells Dido and Aeneas, Mengone in Haydns Lo Speziale, Bajazet in Händels Tamerlano , en Ulisse in Monteverdi’s Il Ritorno d’Ulisse in Patria. In aanvulling op het volgen van een Masters studie Muziek aan de Guildhall School of Music and Drama, is hij een alumnus van het Franz Schubert Instituut, een gerenommeerde zangopleiding in Oostenrijk, en van de American Bach Soloists Academy in San Francisco.

Aan de Guildhall School of Music and Drama studeerde Mark bij Gary Coward en hij wordt ondersteund door de School Scholarship Fund. In het afgelopen jaar nam hij deel aan masterclasses bij Elly Ameling, Olaf Bär, Julius Drake en Roger Vignoles, en werd gecoacht door Eugene Asti, Nicholas Mulroy en Emma Kirkby. Hij was eerder gevestigd in San Francisco, en trad op als solist met de California Bachvereniging, Chora Nova, Marin Barok, de Albany Consort, de San Francisco Bach Choir, en het American Bach Choir en Cappella San Francisco.

Mark begon zijn muzikale opleiding als treble in de Grace Cathedral Choir. Hij studeerde zang en politicologie aan de Universiteit van Stanford en vervolgde zijn loopbaan in internationale ontwikkeling en muziek.

Voor meer informatie, zie www.markbonneytenor.com