Ken Gould

Bariton Ken Gould volgde zangopleidingen in Californië en bij Max van Egmond aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Deze Nederlandse/Amerikaanse zanger woont sinds 1995 in Amsterdam.

Gould is geregeld te horen als vertolker van liederen uit zeer diverse perioden en genres. Met barokliederen was hij met het programma “Barokke Buitenbeentjes” te horen in het Amsterdamse Concertgebouw. Voor het Brilliant Classics label heeft hij meegedaan aan de opnames van de solo- en kwartetliederen van Brahms en de motetten van Bach, en vorig jaar verscheen zijn tweede cd van joodse barokmuziek i.s.m. het Apollo Ensemble. Verschillende Nederlandse en Amerikaanse componisten componeerden nieuwe (opera)werken voor hem, waarvan hij ook de premières zong. Begin 2012 werd zijn nieuwste cd met muziek van jazzcomponist Gene Carl in het Amsterdamse BIMhuis gepresenteerd. In 2009 maakte Gould zijn solo debuut in de Kennedy Center in Washington D.C. Sinds 1998 is hij ook voorzanger bij de Liberaal Joodse Gemeente van Den Haag.

Gould geeft masterclasses in binnen- en buitenland, o.a. in Los Angeles en aan het Tsjaikovsky conservatorium in Moskou en is als jurylid bij een aantal internationale muziekconcoursen betrokken geweest atorvastatin 20 mg tablet. Van 2007 tot 2013 was hij directeur van het Amsterdamse Internationaal Joodse Muziek Festival en Competitie (IJMF). Sinds mei 2011 heeft Gould een nieuwe functie erbij, als directeur van een cultureel fonds voor de bevordering van de Israëlische cultuur in Nederland.

Meer informatie op www.kengould.com.