Marnix de Cat (haute-contre)

De contratenor Marnix De Cat is sinds 1996 één van de vier kernleden van de Capilla Flamenca. Hij is eveneens vast lid van het Gesualdo Consort Amsterdam en werkt ook regelmatig samen met het Huelgasensemble, Ricercarconsort, Collegium Vocale, Currende, Il Fondamento en het BL!NDMAN-saxofoonkwartet.

Daarnaast profileert hij zich ook als solist. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij het laureaatsdiploma met eerste prijzen orgel (bij Reitze Smits), harmonie en contrapunt. Hij studeerde er ook zang, slagwerk en fuga, en behaalde de eerste prijs koorleiding. Hij werkte eveneens als leerkracht en hij was gedurende enkele jaren werkzaam als organist aan de St.-Geertruikerk te Leuven. Samen met all-round jazzsaxofonist Hugo Boogaerts vormde hij een tijdlang het duo OrgaX, een unieke combinatie van pijporgel en saxen, waarbij de klemtoon ligt improvisatie en stijlmenging.Verschillende danscompagnieën als de C de la B co-opteerden hem als zanger in hun voorstellingen: iets op Bach, Foi en Bâche.

Marnix De Cat is ook actief als componist en werkt regelmatig mee aan kinder- of jeugdprojecten rond muziek.Hij is de inspirator van het ensemble Pluto, door hem gesticht in 2009.

meer informatie op www.marnixdecat.be