Gert-Jan Mostert nieuwe voorzitter Stichting Cantatediensten Westerkerk

De termijn van Gijsbert Siertsema als voorzitter van het bestuur van de Stichting Cantatediensten Westerkerk loopt af. Er is heel veel gebeurd de afgelopen vijf jaar. Zo heeft hij eerst in goed overleg onze stichting opgericht om het mogelijk te maken fondsen te werven ter ondersteuning van de cantatediensten.

Vervolgens is ook daadwerkelijk een flink bedrag binnengehaald over de afgelopen vier jaar (nooit genoeg natuurlijk, maar toch…). Er is uitgebreid overleg geweest en er zijn duidelijke afspraken gemaakt met de kerkenraad over het te voeren financieel beleid. Er zijn mooie ‘meet&greets’ georganiseerd voor donateurs. Communicatieplannen zijn gemaakt en de uitvoering daarvan is gestart. De wereldberoemde countertenor Philippe Jaroussky heeft – tegen ons normale, bescheiden honorarium – met het Westerkerkkoor een cantate uitgevoerd. De mooiste concerten hebben we georganiseerd en we hebben succesvol samengewerkt met het Reading Bach Choir uit het Verenigd Koninkrijk voor een zomerse uitvoering.

Wij zijn dankbaar voor de inzet van alle mensen die de cantatediensten mogelijk maken. Gijsbert was vanuit de stichting de drijvende kracht achter al dit moois. Hij heeft veel werk verzet, maar bovenal zijn de mooiste cantates uitgevoerd door het Westerkerkkoor en Ensemble ’t Kabinet onder leiding van JanJoost van Elburg. En daar gaat het om! Veel zaken om enorm dankbaar voor te zijn! Wij danken Gijsbert van harte voor alles wat hij de afgelopen vijf jaar heeft gedaan voor de stichting en daarmee voor de Westerkerk.

Maar nu hij zal aftreden, zijn wij erg blij dat wij in Gert-Jan Mostert een opvolger hebben gevonden. Gert-Jan is geen onbekende in de Westerkerk. Als toezichthouder bij de Nederlandse Bank is hij bij uitstek thuis in financiële zaken, hij is organist (hij heeft orgelles gehad bij Jos van der Kooy), hij is penningmeester van de Duyschotstichting en tot eind 2018 voorzitter van het college van kerkrentmeesters in de Grote Kerk in Naarden. Bovendien heeft hij ervaring met het acquireren van fondsen. Gert-Jan zal in januari a.s. aantreden als voorzitter. We wensen Gert-Jan veel succes en plezier in zijn rol als voorzitter.

Marian Jaspers-Fayer
ouderling kerkmuziek

eerder gepubliceerd in Tref. december 2018-januari 2019

Posted in blog