Felipe Gallegos

De tenor Felipe Gallegos werd geboren in Guadalajara in Mexico. Hij ontwikkelde zich tot een klassiek geschoolde tenor, actief op het gebied van oratoria, opera en concertmuziek. Hij begon zijn opleiding aan de universiteit van Guadalajara, waarna hij diverse beurzen won om in het buitenland te kunnen gaan studeren. Hij kreeg zangles van onder anderen Carlos Aransay, Katherine Cieszinsky, Corradina Caporello, Claude Corbeil and Joan Dornemann. Tegenwoordig studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Catrin Wyn-Davies en Rita Dams.

Hij zong in diverse opera’s, waaronder El Retablo de Maese Pedro van De Falla, l’Enfant et les Sortilèges van Ravel en l’Élisir d’Amore van Donizetti. Hij zong zowel de partij van de evangelist als de aria’s in de Johannes-Passion van Bach. Ook zong hij de tenorpartijen in het Magnificat van Bach en in Il Vespro della Beata Vergine van Monteverdi met Capella Barroca de Mexico. Hij zong in het Requiem van Mozart, in de negende symfonie van Beethoven en in de Pasión Según San Marcos van Osvaldo Golijov met het Nationale Symfonieorkest van Mexico. Felipe was ook gast bij de Opera de Bellas Artes met het Orquestra del Teatro de Bellas Artes in Mexico. Onlangs zong hij de hoofdrol in Jephta van Händel met het Neue Mannheimer Orchester.

Hij is lid van Coro de Madrigalistas de Bellas Artes, waar hij ook regelmatig de rol van dirigent op zich neemt.