Fokkelien Oosterwijk (predikant)

Fokkelien Oosterwijk (1952) is geboren en getogen in Haarlem en studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Ze begon haar predikantschap in 1979 in de Noord-Hollandse gemeente Oudorp. In 1984 werd zij beroepen als predikant in de Sint Janskerk, aan het Vrijthof in Maastricht. Sinds 1995 is zij predikant in de Westerkerk in Amsterdam.

Ds. Oosterwijk staat bekend als een begenadigd (s)preker. Ze is in staat de beeldtaal en symbolen uit de Bijbel op een evenzo beeldende manier over te brengen, zonder op afstand te blijven. Ze zet de boodschap treffend, actueel en relevant neer en spreekt daarmee een breed publiek aan. Ds. Oosterwijk werkt daarbij hecht samen met cantor-organist Jos van der Kooy. In de diensten van de Westerkerk zijn Woord en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In 2007 publiceerde zij in het tijdschrift Eredienstvaardig het artikel ‘Bach aan de Prinsengracht’, over de Bach-cantatediensten in de Westerkerk.

Meer informatie op www.westerkerk.nl.