Jeannette van Schaik (sopraan)

Sopraan Jeannette van Schaik (1988) ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd haar interesse voor (vocale) muziek. Zij werd toegelaten tot de Koorschool St. Bavo te Haarlem, waar zij bij stempedagoge Sarah Barret privé zanglessen volgde.

In 2007 werd zij toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Hein Meens. Momenteel studeert ze er voor haar Bachelor bij mezzo-sopraan Sasja Hunnego.

Zij zong als sopraansoliste o.a. in Mozart’s ‘Kronungsmesse’, ‘Serenade to Music’ van Vaughan Williams en het ‘Gloria’ van Vivaldi. Hierbij werkte zij samen met dirigenten als Raymond Honing, Piet Hulsbos, Hebe de Champeaux en Fons Ziekman.
Ter gelegenheid van de Internationale Gaudeamusweek, zong zij met het Holland Symfonia Orkest o.l.v. Henrik Schaefer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Ook vertolkte zij de solo in ‘Tryptich’ van Tarik O’Regan tijdens de première in de Philharmonie Haarlem i.s.m. Haarlem Voices en het Wings Ensemble. In augustus 2011 verzorgde zij een solo-concert met ‘Geistliche Arien’ van Georg Böhm in de Grote St. Bavo kerk te Haarlem.

Verder vertolkte ze rollen als Filia (Jephte, Carissimi), 2nd Woman & Witch (Dido and Aeneas, H. Purcell) en 2e Dame & Papagena (Die Zauberflote,  Mozart). Zij volgde lessen en masterclasses bij o.a. Udo Reinemann, Jeff Cohen, Sasja Hunnego en David Bollen.

Meer informatie op jeannettevanschaik.blogspot.com

One thought on “Jeannette van Schaik (sopraan)

Comments are closed.