Maria Goetze (sopraan)

Maria Goetze (sopraan) begon al op jonge leeftijd met zingen bij het Nationaal Kinder- en Jeugdkoor. Daarna studeerde zij klassiek zang aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) en Duitse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht.

Maria zingt met verschillende professionele kamerkoren en ensembles. Zij is lid van het succesvolle female a cappella ensemble Wishful Singing, dat reeds verschillende prijzen won in binnen- en buitenland. Ook zingt ze polyfonie uit de Renaissance met Egidius onder leiding van Peter de Groot. Met dit ensemble nam Maria verschillende cd’s op. Daarnaast is zij te horen als zangeres in o.a. het Nederlands Kamerkoor, het Laurens Collegium Rotterdam, Studium Chorale Maastricht en Bachkoor Holland.

Maria zingt als soliste vooral werken uit de barok en hedendaags repertoire. Zij werkte in de afgelopen periode o.a. mee aan uitvoeringen van de Hohe Messe en het Magnificat van Bach, de Mariavespers en het Magnificat van Monteverdi, het Stabat Mater van Haydn en dat van Pergolesi, het Requiem van Fauré en de Mis in D-groot van Dvořák. In 2016 staan onder anderen de Leçons de Ténèbres van Couperin en Membra Jesu Nostri van Buxtehude op het muzikale menu. Ook zal Maria als soliste meewerken aan een cd-opname met Combattimento.