Marine Fribourg (mezzo-sopraan)

Marine FribourgDe Franse mezzosopraan Marine Fribourg woont in Den Haag en heeft tegenwoordig een drukke agenda met optredens. Zo vertolkte zij onlangs de altpartij in Kopernikus van Claude Vivier in het kader van het Talent Ontwikkelings Programma van de Nederlandse Nationale Opera (april 2014), zong ze in Charpentier’s La Troupe d’Orphée met het ensemble Vox Luminis bij Opera2Day (mei 2014), en in Cherubini’s Médée als doublure voor Néris (november 2013), ook bij Opera2Day.

Als concertsoliste, heeft ze in 2013 de Bach Advent Cantates uitgevoerd met het Orchestre d’Auvergne (o.l.v Roberto Forés Veses op het Bach Festival in Combrailles) en de altpartij van de Messias (o.l.v. Paul Valk in de Pieterskerk te Leiden).

Voor kamermuziek heeft zij een bijzondere hartstocht. Dat komt tot uiting bij haar optredens met het Damask ensemble, daarnaast met pianist Flore Merlijn en theorbe-speler Javier Ovejero, met vocale ensembles zoals Vox Luminis (van Lionel Meunier), Arton (van Florian Benfer, Duitsland), La Romanina, alsook met het ensemble voor hedendaagse muziek Oerknal!

Marine heeft een Bachelor Degree koordirectie van het Conservatorium te Parijs en een Master’s Degree van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze zang studeerde bij Sasja Hunnego en Barbara Pearson en zich specialiseerde in oude muziek bij Jill Feldman, Michael Chance en Peter Kooij.

Marine is ook actief  als koordirigente; ze is momenteel artistiek directeur van het semi-professionele vocaal ensemble Bergamasque in Parijs. In augustus 2014 kwam de eerste cd van het ensemble uit, getiteld Jesu, meine Lust. Ze is ook dirigente van het Cecilia International Choir en het Archicapellakoor in Den Haag.

Meer informatie op www.marinefribourg.com

Marine Fribourg maakt deel uit van het Damask Ensemble.