Viola de Hoog

Viola de Hoog is een veelzijdig musicus.

Haar internationale carrière speelt zich af in de wereld van de oude muziek, maar ook reisde zij gedurende 20 jaar over de hele wereld als celliste van het vermaarde Nederlandse Schönberg Kwartet.

Viola de Hoog is solo celliste van de Nieuwe Philharmonie Utrecht en The King’s Consort en lid van het Narratio Kwartet en Ensemble Schönbrunn. Het repertoire van haar kamermuziek ensembles Schönberg Kwartet en Ensemble Schönbrunn reikt van de 17de tot de 21ste eeuw. De discografie van beide groepen is indrukwekkend en omvat in totaal een vijftigtal Cd’s

Viola de Hoog speelde de zes cellosuites van Bach o.a. in Japan, Amsterdam en Parijs.Haar recente opname van de Cellosuites van Bach (Vivat 107) werd internationaal unaniem met groot enthousiasme ontvangen. BBC Music Magazine onderscheidde de CD met twee maal 5 sterren.

Als docente barokcello en kamermuziek is zij verbonden aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Bremen.

Viola de Hoog bespeelt een bijzondere cello gebouwd door Giovanni Battista Guadagnini, Milano ca.1750, haar ter beschikking gesteld door het ‘Nationaal Muziekinstrumenten Fonds’ in Amsterdam. Meer informatie op www.violadehoog.com