Wim Dijkstra

Wim Dijkstra studeerde orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium bij Hans van Nieuwkoop en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman. Als organist van de Grote of Sint Nicolaaskerk te Monnickendam is hij de vaste bespeler van het monumentale Gerstenhauerorgel (1780). In 2004 nam hij samen met Maria van Nieukerken, dirigent van kamerkoor PA’dam, het initiatief tot een serie concerten onder de naam Bach in Monnickendam. Tijdens deze concerten klinken cantates, missen, kamermuziek en orgelmuziek van Johann Sebastian Bach en vele andere componisten. Wim Dijkstra heeft een uitgebreide concertpraktijk als solist, continuospeler en begeleider. Hij maakte cd opnames van het gehele Wohltemperierte Klavier van Bach op het Garrelsorgel (1742) van de Nicolaaskerk in Purmerend en het Müllerorgel (1734) van de Waalse Kerk in Amsterdam. Hij is werkzaam als koordirigent in Haarlem, Leiden en Onderdijk. Hij dirigeerde onder meer verschillende opera’s in de Leidse Schouwburg en de Stadsschouwburg in Haarlem. Meer informatie op www.wimdijkstra.nl