Jan Douwes – bas

Jan Douwes studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium en theologie aan de Universiteit Leiden. Zijn muzikale vorming begon met pianolessen en koorzang vanaf het achtste jaar. Vanaf 1991 was hij lid van verschillende kamerkoren in binnen- en buitenland. Hij volgde vanaf 2000 zanglessen bij onder anderen Carolyn Watkinson, Frans Huijts en David Wilson – Johnson. In april 2006 studeerde hij af bij Roberta Alexander. Jan Douwes volgde masterclasses van Elisabeth Söderström, Thomas Quasthoff, Jard van Nes, Rachel-Ann Morgan, Hans Peter Blochwitz, Robert Holl, Kelvin Grout en Meinard Kraak. Jan Douwes zingt in diverse professionele koren, waaronder Cappella Amsterdam, Collegium Vocale Gent en Laurens Collegium Rotterdam. Hij vertolkte solopartijen in vele oratoria. Naast het vervullen van solopartijen in cantates, oratoria en muziektheater-producties is Jan Douwes met regelmaat te beluisteren in recitals met werk van uiteenlopende componisten.