Stuart O’Hara

Stuart O’Hara studeerde muziek aan de Durham University en werd gecoacht door Mike Broom en Clive Constance. Sindsdien geeft hij les en treedt hij op als zanger. Zijn repertoire omvat onder meer Handels Messiah, de hoofdrol in Brittens Noye’s Fludde, en de Vespers van Monteverdi die hij uitvoerde onder leiding van JanJoost van Elburg.

Stuart werd gevraagd om de volksliederen van Engeland en Uruguay te zingen tijdens de wereldkampioenschappen Rugby in 2015. Hij is cantor van de Liverpool Metropolitan Cathedral. In 2017 heeft hij de leiding over de productie van Noye’s Fludde, dat wordt uitgevoerd ter ere van het vijftigjarig jubileum van de kathedraal.

Stuart richtte een nieuw muziekfestival op in 2015 , Walton Makes Music, in het noorden van Liverpool. Dit festival geeft inwoners van Walton de kans om muziek te maken en naar muziek te luisteren in de eigen buurt.