Tim Braithwaite

Altus Tim Braithwaite begon als koorzanger in het Highfield School chapel choir in Engeland. In 2010 kreeg hij een beurs van het Truro Cathedral Choir. In dit koor trad hij regelmatig op als koorzanger en als solist, onder andere in uitvoeringen van de Mis in G Klein en de Johannes Passion van J.S. Bach. Tim studeerde muziek aan de Royal Holloway University of London tussen 2011 en 2014 en zang bij countertenor Ashley Stafford in Londen. Hij trad op in binnen- en buitenland met het Royal Holloway Chapel Choir, en nam verschillende cd’s op voor het label Hyperion. Tim verhuisde in 2015 naar Nederland en vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij viel in het bijzonder op door zijn solo-optredens in Leonard Bernstein’s Chichester Psalms in de Blackburn Cathedral in 2015 en de Matthäus-Passion met Stichting Archipel Wassenaar in 2016.