Nieuw cantateseizoen

Het nieuwe cantateseizoen 2023-24 staat voor de deur. Het begint heel feestelijk met de 600e cantatedienst!

Feest!
Op 24 september, tijdens de ochtendviering in de Westerkerk, vieren we een feestje! Met steun van de stichting Cantatediensten Westerkerk vindt dan de 600ste cantatedienst in de Westerkerk plaats. Een gedenkwaardig moment. De Cantatediensten bestaan al sinds 1952. Inmiddels zijn we 71 jaar verder en hebben achtereenvolgens vier vaste dirigenten gezorgd voor de muzikale leiding, stonden vijf vaste predikanten borg voor een passende inhoudelijke duiding en realiseerden drie vaste organisten de ondersteuning van de onmisbare gemeentezang en een prachtige Bachcompositie aan het slot van de dienst. Last but not least hebben veel koorleden als lid van het Westerkerkkoor en veel instrumentalisten en solisten de muziek van J.S. Bach en stijlgenoten zo mooi mogelijk laten klinken. De belangrijkste constante factor vormen de Bachcantates, een onuitputtelijke muzikale én tekstuele bron, waar we ook de komende jaren zonder moeite uit kunnen blijven putten. 

Vier mee!
Graag nodigen we u uit om het jubileum met ons te vieren. De cantatedienst van 24 september begint om 10.30 uur, de kerkdeuren openen om 10.00 uur.


Posted in blog