Sinan Vural (bariton)

Bariton Sinan Vural is geboren in Ankara, Turkije. Zijn eerste zanglessen kreeg hij bij Yildiz Tunbul in Ankara. Hij heeft daarna zang gestudeerd in Enschede bij Anne Haenen en in Amsterdam (De Nieuwe Opera Academie)bij Cora Canne Meijer. Hij wordt nu gecoacht door Margreet Honig.

Zijn eerste operarollen waren Aeneas in Dido and Aeneas (Purcell), Guglielmo in Cosí fan Tutte (Mozart) en Pimpinone in Pimpinone (Telemann). De afgelopen seizoenen was hij te horen in Don Pasquale (Donizetti) bij Internationale Operaproducties, The Beastly Bombing(Nitzberg/Neill) bij Opera aan ’t IJ, De Waterman (Hans Koolmees) bij Muziektheater Hollands Diep enStuyvesant Zero (Caroline Ansink) bij Opera Spanga. Hij maakt deel uit van de basisbezetting van Holland Opera, waar hij aan een groot aantal producties heeft meegewerkt: Dido and Aeneas(Purcell), Orfeo (Monteverdi), King Arthur (Purcell), The Black and the Beautiful (S.Aziz/F.Merkies), Feeks (le Clercq/van Geel), The Tempest(Purcell/Meijering) en Romeo en Zeliha(F.Merkies).

Verder werkt hij regelmatig mee aan uitvoeringen van Opera per Tutti, een reeks van operaconcerten in diverse Nederlandse steden en maakt deel uit van het artistiek team van dit gezelschap. In 2010-2011 maakte hij een uitstapje als operazanger in de succesvolle muzikale komedie Lichtjes in je Ogen van Haye van der Heyden.

Hij is vaak als solist te horen in het oratoriumrepertoire. Zo heeft hij verschillende partijen vertolkt in onder meer Bachs Matthäus- en Johannespassies, in een groot aantal Bachcantates, en in Requiems van Fauré, Duruflé en Brahms, zowel als in latere werken zoals La Danse des Mortsvan Honegger.

Hij geeft ook regelmatig liedrecitals, met een voorkeur voor Frans repertoire. In 2011 is zijn CD Arthur Honegger: Mélodies et Chansons i.s.m. sopraan Claudia Patacca en pianist Nicholas Ross uitgegeven door Centaur Records.

Meer informatie op www.sinanvural.nl