Nicoline Bovens (mezzosopraan)

De mezzosopraan Nicoline Bovens studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marianne Dieleman en volgde daarnaast masterclasses bij Jard van Nes, Robert Holl, Anthony Rolfe-Johnson en William Shimell. Zij behaalde het diploma UM solozang met een eervolle vermelding voor de uitvoering ven het werk Circles van Luciano Berio. Dankzij beurzen van het Prins Bernhard Fonds en de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten werd zij in staat gesteld verder te studeren bij Diane Forlano te Chicago.

Naast haar werkzaamheden in Het Groot Omroepkoor is Nicoline Bovens regelmatig te beluisteren als soliste in oratoria. Op opera- en operette gebied was zij te horen als respectievelijk Spirit, First Witch en Sorceress in Dido and Aeneas van Henry Purcell, Leonora in De spiegel van Venetië van Hendrik Andriessen, Prins Orlovsky in Die Fledermaus van Johann Strauss, Lisa in Grafin Maritza van Emmerich Kalman en Metella in La vie Parisienne van Jacques Offenbach. Bij theatergroep Teneeter zong zij in de muziektheaterproducties Kasper Hauser en Repelsteel.

Vorig seizoen werkte zij mee aan de premiere van de Judaspassie van contrabassist Egon Kracht. Met het ensemble Songcircle geeft zij concerten met vocale muziek onder andere voor de Vereniging Vrienden van het Lied. Daarnaast is zij actief in het kamermuziekcircuit, Nicoline gaf concerten met het Calefax Rietkwintet, het Ives-ensemble en de Slagwerkgroep Den Haag. Voorts werkte zij mee aan een aantal cd-opnamen waaronder Dido and Aeneas van Henry Purcell en The wooden branch van de Slagwerkgroep Den Haag.